Muzica si orgasmul pielii…

O lista de sapte melodii va poate produce un adevarat orgasm pe brate, maini, spate, fund si gat. Aceasta afirmatie se datoreaza unui studiu stiintific facut de profesoara Psyche Loui de la Wesleyan University din Connecticut, si prezentat publicului de cunoscuta retea britanica BBC.

Iata lista ”magica”:

  • Concert pentru pian numarul 2 de Rachmaninov;
  • Someone like you di Adele;
  • Hallelujah in versiunea lui Rufus Wainwright;
  • Toccata in Fa Major de Bach;
  • My heart will go on de Celine Dion;
  • Wonderwall de Oasis;
  • The Silver Swan de Orlando Gibbons.

Desigur nu doar aceste sapte melodii sunt capabile sa produca emotii puternice legate de placerea fizica dar acestea au fost studiate pe foarte multi subiecti. Acestia au simtit furnicaturi de coloana vertebrala, caldura, transpiratie neasteptata, excitare sexuala, si astea sunt doar citeva dintre efectele pe care aceste melodii le-au avut asupra subiectilor. Acest fenomen a fost deja studiat in 1991 de aceeasi profesoara Loui dar a fost efectuat pe un grup de muzicieni profesionisti.

Chiar doamna Loui, care este o violonista exceptionala, povesteste despre ceea ce a simtit cind a ascultat pentru prima data Concertul pentru Pian no.2 de Rachmaninov:

Eram in al treilea an la Univeristate si eram in camera unui prieten. Am auzit Rachmaninov si am ramas fascinata. Am simtit un fior pe sira spinarii, fluturi in stomac si inima a inceput sa imi bata cu putere. Sunt anumite note in al doilea timp al concertului care imi trezesc aceleasi emotii ori de cite ori le ascult.”

Oricum, nu va faceti griji daca nu va emotionati cind ascultati una dintre melodiile enumerate! „Sunt persoane care se emotioneaza cind asculta Justin Bieber dar sunt altele care se emotioneaza in timpul unui concert pentru pian. Si mai sunt acele persoane care nu simt nimic cind asculta muzica”, spune Loui.

Este foarte important cum a fost compusa melodia. Daca este prea „conventionala”, este prea „cuminte”, nu ne atrage atentia. Daca rupe schemele prea tare devine stridenta si neplacuta. Dar cind compozitorii reusesc sa faca variatii neasteptate chiar si pentru citeva secunde, creierul este foarte placut impresionat si reactioneaza ca si in cazul unui orgasm.

„Jucandu-se cu asteptarile noastre se declanseaza eliberarea dopaminei in doua regiuni ale creierului, aceleasi care sunt stimulate in cazul drogurilor sau a sexului”, ne explica Loui.

Si cu cit melodia este cunoscuta si ascultata, cu atat efectele acesteia asupra corpului se repeta in mod automat.

Incercati ca sa vedeti…. de fapt, ascultati ca sa simtiti pe propria piele!

despre autor

Felicia J. Ursărescu
Felicia J. Ursărescu

Life Coach, pasionata de creștere și dezvoltare personala. In timpul liber, pictorița.

youtube

top recomandări

Newsletter