Moartea, durerea unei pierderi….

Stiu ce inseamna sa pierzi pe cineva cind te astepti mai putin. Am pierdut nu doar o persoana, ci mai multe pina acum. Am inceput cu tatal meu care a murit cind eu aveam doar 14 ani.

Apoi, au urmat si altele. Persoane care nu ma asteptam sa le plang moartea… persoane dragi, persoane care au insemnat ceva pentru mine.

In viata de zi cu zi intalnesc diferite persoane, prieteni, cunostine sau clienti care au de a face cu moartea. Si cine nu are de a face cu ea, intr-o forma sau alta?

Daca, in trecut, am evitat cu grija acest subiect, cu trecerea timpului si mai ales cu maturizarea mea emotiva, am inceput sa ma intreb ce se intampla cu adevarat in perioada de doliu. Ce se intampla in acea perioada in care durerea vie se transforma intr-un eveniment trecut?

La prima vedere se trateaza de o pierdere recenta: un prieten, un sot/sotie, parinte sau chiar un animal domestic. Dar, daca analizam mai bine, ajungem sa intelegem ca pierderea recenta se leaga de o pierdere trecuta; oglindeste ceva ce am trait in trecut in mod dureros si nu am elaborat complet. Prin pierdere inteleg nu numai o persoana draga dar si un stil de viata. Ceea ce era inainte de… un anumit eveniment care a schimbat cursul vietii noastre. Viata nu mai poate fi la fel dupa aceasta pierdere. Si ceea ce doare si mai mult, nu este pierderea in sine, cit mai ales modul tau de a trai impreuna cu acea persoana, schimbul energetic intre tine si acea persoana care nu mai este si nu mai poate fi. De aceea, este ata de dureros sa nu o mai ai linga tine pentru ca traiai intr-o stare placuta, in care sufletele se exprimau prin intermediul corpurilor. Simteai acea uniune, acea conexiune la nivel de Suflet, chiar daca nu erai nicidecum constient.

Viata este asa cum este si daca decide sa te lipseasca de cineva drag, dupa ce ai terminat de plans lacrimile pentru acea persoana incearca sa elaborezi si sa integrezi toate acele dati cind ai pierdut ceva sau pe cineva. Dizolva si elibereaza-te de toate blocajele pe care le-a provocat aceste traume si care au intrerupt conexiunea ta cu Esenta ta Divina. Elibereaza-te de toate imaginile, de fanteziile tale (de exemplu: cum ar fi fost daca tatal meu m-ar fi vazut mireasa?) si reconecteaza-te cu adevarata ta esenta: Iubire Pura din Iubire Pura.

Elibereaza-te de bagajul emotiv inutil, nu iti face bine nici tie si nici celor plecati… Si nu esti mai demn sau mai de laudat daca stai in suferinta, esti de acord cu mine?

Suferinta NU este o virtute dar este o virtute sa traiesti frumos in ciuda a ceea ce ti s-a intamplat.

despre autor

Felicia J. Ursărescu
Felicia J. Ursărescu

Life Coach, pasionata de creștere și dezvoltare personala. In timpul liber, pictorița.

youtube

top recomandări

Newsletter