Meditație pentru vindecarea Umbrei

Ce este “umbra” sau “partea întunecată”?

In acest post voi scrie două rânduri. Dar, dacă te interesează argumentul, de la Jung incoace sunt foarte mulți autori care au tratat excelent subiectul.

Deci, ce este “umbra” sau “partea întunecată”?

Impulsuri, emoții și gânduri suprimate, pe care le ținem ascunse de ceilalți și chiar de noi înșine.

Ni se par părți dureroase, ne e rușine. Dar mințim cu nerușinare pe alții și pe noi înșine, încercând să îngropăm părți care nu sunt conforme standardelor sociale.

Vrem să fim într-un anumit fel și ne punem măști dar in spatele lor sunt părți, care devin sub-personalități și care suferă și care cu cât sunt mai suprimate cu atât încearcă să iasă la suprafață.

Deepak Chopra si Debbie Ford s-au ocupat de acest aspect într-o carte. De fapt, munca de o viață a lui Debbie Ford a fost aceea de a vindeca partea întunecată, în sine și în partecipanții cursurilor sale.

Ea însăși, înainte de a muri cu câteva săptămâni, a recunoscut la Oprah Show că o parte de umbră de care nu vroia să se știe era că suferea de cancer.

Imaginea ei de vindecătoare, de trainer, nu se potrivea cu imaginea de bolnav de cancer.

Negăm umbra pentru că avem un Ego care vrea să strălucească în fața celorlalți. Construim măști ca să fim iubiți, respectați și lăudați… dar mai devreme sau mai târziu aceste părți din noi care sunt suprimate se răzbună.

Si iată că ne trezim cu o grămadă de probleme, de la dependențe (de alcool, de mâncare, dulciuri, porno, țigări și altele) până la comportamente anti-sociale.

„De ce m-am trezit să spun tocmai asta?”

Ti s-a mai întâmplat să spui exact ceea ce NU trebuia să spui?

Ce, nu erai tot tu?

De fapt, nu! Era partea oprimată care a profitat de un moment de neatenție.

Singurul „medicament” pentru partea întunecoasă este acceptarea, iubirea ți apoi integrarea.

Am pregatit o meditație pentru acest lucru.

Dacă dorești să obții rezultate fă-o pentru cel puțin o lună. Este esențial ca în acest interval să te observi și să iei notițe în ceea ce privește comportamentul tău și tot ceea ce oprimi.

Dacă dorești vindecare și integrare… pune-te pe treabă!

Spor!

Meditația o găsești aici:

despre autor

Felicia J. Ursărescu
Felicia J. Ursărescu

Life Coach, pasionata de creștere și dezvoltare personala. In timpul liber, pictorița.

youtube

top recomandări

Newsletter