Fragmente din cartea “soluția Dumnezeu” de Neale Donald Walsch

Aceste fragmente au fost furnizate de Editura For You care se ocupa de traducerea si publicarea noii carti a lui Neale Donald Walsch.


Iti reamintesc ca de azi, 27 noiembrie si pina pe 29 noiembrie poti cumpara biletul redus cu 50% la evenimentul online cu Neale Donald Walsch de pe 5 di 6 decembrie: https://stiucinesunt.ro/fii-lumina-in-intuneric/

Iata lectura fragmentelor:

Să spunem, de dragul discuției, că omenirea ar fi capabilă să dovedească fără nicio îndoială că Dumnezeu există. Crezi că ți-ar influența viața în vreun fel? Ar aduce vreo schimbare sub aspect practic?

            Să spunem, de dragul discuției, că omenirea ar fi capabilă să dovedească fără nicio îndoială că Dumnezeu nu există. Crezi că ți-ar influența viața în vreun fel? Ar aduce vreo schimbare sub aspect practic?

            Ce importanță are dacă Dumnezeu există sau nu?

            Realitățile pe care le-am creat din credința noastră despre Dumnezeu și despre viață nu zugrăvesc o imagine atrăgătoare.

            Vorbim despre o specie care permite ca 1,7 miliarde dintre membrii săi să-și trăiască întreaga viață fără niciun strop de apă curată. O specie care nu pare să fie deranjată că 1,6 miliarde de semeni nu au încă electricitate. O specie care privește în altă parte când 2,6 miliarde de semeni trăiesc fără toaletă în interiorul locuinței și care permite ca 650 dintre copiii ei să moară de foame în fiecare oră.

            În 92% din istoria noastră consemnată a existat, undeva pe planetă, un conflict armat. Un membru al speciei noastre se sinucide la fiecare 40 de secunde. În 2017, au fost uciși aproape 465 000 dintre noi. Adună numerele din aceste statistici și vei obține o imagine destul de adecvată despre cât de bine se descurcă specia noastră „civilizată”.

            Iar dacă tu crezi că ideile noastre despre Dumnezeu au puțin de-a face cu toate acestea, gândește-te din nou. În majoritatea țărilor din Occident, 80% din legea civilă se bazează pe Codul de Drept Canonic. Altfel spus, pe învățăturile unei religii.

            Există, apoi, comportamentele noastre culturale zilnice, deciziile și alegerile pe care le facem. Și ele se bazează pe credințele noastre sacre referitoare la cine suntem în relație unii cu alții și cum ar trebui să funcționeze viața.

            Rezultatul: chiar și persoanele care nu fac parte din statisticile prezentate aici sunt, mult prea adesea, nefericite. Oamenii suferă și se chinuie să trăiască. Mulți se simt neliniștiți și au parte de tumult în viața cotidiană – prea mulți, de fapt, pentru o societate care se socotește Civilizație Avansată.

            Nimeni nu vrea asta. Majoritatea ființelor umane doresc pace, siguranță, șanse la fericire, confort, stabilitate și toată sănătatea, fericirea, bucuria și iubirea de care putem să avem parte într-o viață. Dar părem complet incapabili să producem aceste rezultate în mod consecvent, cu excepția unui foarte mărunt procent dintre noi.

            Întreabă cineva de ce? Sau, mai potrivit, de ce nu întreabă cineva de ce? Probabil că ne este frică să punem la îndoială convingerile fundamentale care ne susțin credințele spirituale. Sau probabil că ne este frică să ne audă cineva că punem la îndoială aceste credințe. […]

            Schimbarea credințelor nu este ceva ce ființele umane întreprind cu ușurință sau rapiditate.         I-au trebuit Bisericii Catolice 359 de ani să admită că Galileo Galilei a avut dreptate atunci când a avut îndrăzneala să afirme că planeta noastră nu este centrul Universului, așa cum predica Biserica, și să-i anuleze excomunicarea. Dar omenirea și-a revenit în simțiri în cele din urmă.

            I-a trebuit medicinei mai bine de o jumătate de secol pentru a admite că medicul maghiar Ignaz Semmelweis a avut dreptate în 1847, atunci când a avut îndrăzneala să afirme că, dacă medicii își sterilizează mâinile cu dezinfectant înainte să treacă de la o procedură medicală la alta, infecțiile pacienților (și mortalitatea infantilă) vor fi semnificativ reduse și că trebuie să nu mai fim obtuzi cu privire la existența microbilor. Dar omenirea și-a revenit în simțiri în cele din urmă.

            Uimitoarea lucrare efectuată în cartografierea genomului uman nu ar fi fost posibilă fără Barbara McClintock, a cărei muncă de geneticiană nu a fost, inițial, acceptată de comunitatea științifică, spunându-i-se că descoperirea ei cu privire la existența genelor săritoare – secvențe ale ADN-ului care se deplasează între genom – nu reprezenta nimic mai mult decât„ADN rezidual”. În 1983, când semnificația muncii sale a fost recunoscută, ea a primit Premiul Nobel. Omenirea și-a revenit în simțiri când și-a dat seama că Barbara McClintock avusese „dreptate” cu privire la ceea ce toată lumea spunea că se „înșală”.

            […]

            Cea mai mare dilemă a omenirii cu privire la Dumnezeu nu este dacă oamenii cred că există sau nu există Dumnezeu, ci ce mențin drept credință despre Dumnezeu aceia care cred că există Dumnezeu.  

            Dacă suntem cu adevărat o Civilizație Avansată (cu majuscule), de ce este – cu adevărat, de ce este – viața pe Pământ așa cum este? Iar dacă nu suntem atât de avansați precum ne imaginăm că suntem, există oare ceva, orice, pe care să-l facem pentru a ne accelera progresul ca specie și ca membri individuali ai acelei specii?

            Da.

            Putem să prezentăm o credință pe deplin limpede, cuprinzătoare și trăită în comun despre Puterea Supremă.

            O astfel de credință ar fi capabilă să unească omenirea în cadrul unei etici teologice, filosofice și emoționale unice – iar acest lucru ar fi extraordinar de puternic pentru a pune capăt comportamentelor noastre colective disfuncționale și reciproc autodistructive.

            Nu este atât de dificil să cădem de acord asupra unei declarații comun îmbrățișate despre Dumnezeu – și este și extrem de urgent, presant, având în vedere direcția spre care se îndreaptă lumea.

despre autor

Felicia J. Ursărescu
Felicia J. Ursărescu

Life Coach, pasionata de creștere și dezvoltare personala. In timpul liber, pictorița.

youtube

top recomandări

Newsletter