Despre valori, despre alegeri, despre etică

Iată ce scrie un participant la cursul “MENIREA TA” pe grupul nostru secret de pe FaceBook:

“CE SUNT valorile?

Sunt principii morale, sau etice, pe care le considerăm utile şi importante. Iertarea, cinstea, libertatea, iubirea, respectul faţă de viaţă şi stăpânirea de sine sunt doar câteva valori. Aşadar, comportamentul nostru, priorităţile şi relaţiile cu alţii, dar şi îndrumarea morală pe care le-o acordăm copiilor noştri sunt influenţate de valorile pe care le avem. Totuşi, deşi sunt foarte importante, valorile morale se află în declin.

Postarea este mult mai lungă, dar fraza care mi-a atras atenția a fost aceasta: Totuşi, deşi sunt foarte importante, valorile morale se află în declin.

Am reflectat asupra acestei afirmații. Trăim într-o lume în care totul este în strânsă legatură, “cum este sus, așa este și jos”.

Deci, dacă eu doresc să trăiesc într-o lume etică, cu persoane care respectă etica, condusă de politicieni care respectă etica, prima persoană care trebuie să respecte etica sunt EU.

Am trecut prin sită gândurile și acțiunile mele și am ajuns la concluzia că publicarea cărtilor pe YouTube NU este etic pentru că există niște drepturi de autor, există niște edituri care există doar dacă vând cărți și există niște persoane, de la traducător la tehnoredactor, care trăiesc din munca lor.

Așadar, așa cum nu este etic să descărcăm cărți/programe/filme de pe diferite site-uri pirat pentru că este FURT, așa nu este etic să public în audio cărți acoperite de copyright.

În podcastul de astăzi vorbesc despre acest lucru plus dau raspunsul la întrebarea unei doamne: “Cum să alegem, cu inima sau cu mintea?“.

Mi-ar place să aflu părerea ta despre etică și despre această dilemă: inimă sau minte? Sau altceva?

Te îmbrățișez cu drag, Felicia.

despre autor

Felicia J. Ursărescu
Felicia J. Ursărescu

Life Coach, pasionata de creștere și dezvoltare personala. In timpul liber, pictorița.

youtube

top recomandări

Newsletter