Ce este fericirea?

Doi barbati, amandoi foarte bolnavi, imparteau aceeasi camera la spital. Unul din ei putea sa stea in pozitia sezut pentru o ora in fiecare dupa-amiaza pentru a ajuta drenarea lichidelor din corpul sau. Patul sau era aproape de singura fereastra a camerei.

Celalat barbat trebuia sa stea intins pe spate tot timpul. Cei doi au inceput sa vorbeasca de una, de alta si s-au imprietenit. Au vorbit despre familiile lor, despre tineretea lor, despre copii lor si si-au povestit toata viata.

Si de fiecare data cand omul care avea permisul sa stea sezut petrecea acea ora langa fereastra, ii povestea colegului sau de camera ceea ce vedea afara. Astfel, omul care trebuia sa stea culcat, traia acea ora impreuna cu prietenul sau care ii povestea despre lucrurile frumoase si colorate care se petreceau afara. Fereastra era in fata unui parc cu un minunat lac.

Lebedele se jucau si pluteau delicate pe lac in timp ce copii se jucau cu barcute.

Tineri indragostiti mergeau imbratisati si flori minunate de cele mai diverse culori umpleau parcul.

In timp ce omul de la fereastra povestea cu lux de amanunte ceea ce se petrecea afara, omul din pat inchidea ochii si traia cu intensitate fiecare scena descrisa.

Trecura astfel zile si saptamani pina cind, intr-o dimineata, omul de linga fereastra fu gasit mort. Murise cu seninatate in timpul somnului.

Dupa un timp ce corpul fu dus la morga, celalat pacient intreba daca e posibil sa fie mutat linga fereastra. Asistenta medicala fu fericita sa faca acest schimb de paturi si dupa ce il muta cu grija il lasa singur.

Lent si cu durere, barbatul se ridica intr-un cot ca sa priveasca pentru prima data parcul din fata spitalului. Dar mare fu surpriza lui cind vazu doar un zid alb.

Intreba pe asistenta ce se intamplase si cum de omul care murise ii povestea acele lucruri minunate.

Asistenta ii spuse ca omul era orb si nu putea sa vada nici macar zidul…. „Poate vroia doar sa ii dea un pic de curaj…” spuse asistenta.

Dragii mei, in concluzie, noi traim o imensa fericire cind putem face fericit pe ceilalti, indiferent de situatia in care ne gasim.

O durere impartasita o simtim injumatatita dar fericirea impartasita este multiplicata.

Daca vrei sa  te simti cu adevarat bogat, numara lucrurile din viata ta care nu pot fi cumparate cu bani.

Originea acestei povestioare este necunoscuta dar tu fa-o cunoscuta cit mai multor persoane.

despre autor

Felicia J. Ursărescu
Felicia J. Ursărescu

Life Coach, pasionata de creștere și dezvoltare personala. In timpul liber, pictorița.

youtube

top recomandări

Newsletter