Audio Curs – 3 metode pentru schimbarea convingerilor limitative

Audio Curs
Durata: 1 h 28 min
Format digital : mp3 + pdf
Poți obține acest audio curs, în mod complet GRATUIT, înscriindu-te la newsletter-ul blogului meu.

NLP (Programarea Nero Lingvistică) consideră convingerile unul dintre nivelele cele mai importante pentru schimbare și transformare.

Convingerile formează și creează structurile gândurilor și a acțiunilor noastre în multe moduri.

Convingerile determină ce semnificație dăm evenimentelor.

Convingerile sunt la baza culturii noastre.

Convingerile și valorile noastre ne dau permisiunea și forța care sprijină sau inhibă capacitățile și comportamentele noastre.

Convingerile și valorile sunt cele care dau răspunsurile la întrebarea „De ce?”.

De ce fac acest lucru?”; „De ce mă comport în acest mod?” etc.

În esență, convingerile sunt valori și sentințe despre noi, despre alții și despre lumea din jurul nostru.

În NLP, convingerile sunt considerate generalizări despre cauze, semnificație și limitări circa lumea din jurul nostru, comportamentul nostru, capacitățile noastre și identitatea noastră.

Convingerile funcționează la un nivel diferit față de comportament și percepție și influențează experiența noastră și interpretarea realității conectând experiențele noastre la criteriile sau sistemele noastre de valori.

Modalitatea prin care o situatie, activitate sau idee se potrivește sau nu cu convingerile și sistemele de valori ale unui individ sau un grup determină modalitatea prin care ea va fi acceptată și integrată.

Puterea și impactul convingerilor au fost demonstrate de un studiu genial pe un grup de copii care au fost testați în privința coeficientului de inteligență și au fost catalogați ca fiind de medie inteligență.

Grupul de copii a fost împărțit, cazual, în două grupuri care au fost date la doi învățători diferiți. Primului învățător i-au spus că grupul de copii pe care i-a luat el sunt copii foarte dotați din punctul de vedere al inteligenței. Celui de al doilea învățător i-au spus că grupul său de copii este format din copii sub-dezvoltați intelectual.

După un an, copii au fost din nou testați. Nu a fost surprinzător să se vadă că cei din grupul etichetați cu adjectivul „inteligenti” au obținut mai multe puncte decât copii din al doilea grup care au obtinut rezultate mai slabe. Convingerile învățătorilor despre capacitatatea elevilor a influențat comportamentul și metoda de predare cu consecințe directe asupra rezultatelor elevilor.

În podcastul dedicat acestui subiect mai fac două exemple care demostrează cum convingerile noastre pot da formă, pot influența și chiar pot determina gradul nostru de inteligență, sănătate, relațiile, creativitatea și gradul de fericire și succes personal.

Întrebarea spontana este: dacă convingerile sunt o forță așa de mare în viața noastră, cum putem face astfel încât să le controlăm noi pe ele și nu să fie ele cele care ne controlează?

Multe din convingerile noastre ne-au fost băgate în cap din fragedă pruncie de către părinți, din mediul social în care am crescut, din mass media, înainte ca noi să fi fost conștienți de impactul lor sau să fi avut posibilitatea să alegem.

De aceea, îți ofer, cu toata inima, acest mic audio curs în care îți explic trei metode NLP de schimbare a convingerilor. Îl poți folosi pentru a-ți schimba acele convingeri care stau în calea realizării tale.

Testimoniale