Reprogrameaza Pilotul Automat!

Reprogrameaza Pilotul Automat!

De-a lungul vieții, mulți dintre noi, dacă nu toți, am simțit o durere interioară inexplicabilă. Inclusiv (sau mai ales) cine este pe calea dezvoltării personale.

Câteodată, ne trezim în fața durerii și cu un gol imens în suflet.

Suntem “animale” sociale și în timpul creșterii și existenței noastre, avem un continuu schimb de informații cu lumea exterioară. Acest schimb de informații determină ceea ce gândim, putem și cee ce vom face în viitor.

Dacă în timpul copilăriei noastre, din diferite motive, mama și tatăl nostru nu ne-au dat atenție, nu au avut grijă de noi în mod corect, nu au fost prezenți îndeajuns, am dezvoltat o dorință arzătoare: aceea de a fi iubiți (orice ar însemna acest lucru pentru noi).

Iar atunci când dorim dragostea, sau ne dorim ceva material, o parte importanta a subconștientului nostru (pe care o voi numi Pilotul Automat) se duce și caută în arhiva sa informații, acționând pe baza acestora.

De obicei, mulți dintre noi nu reușim sa obținem ceea ce dorim, oricât de arzătoare este dorința.

Iată un exemplu concret: sunt multe persoane care și-au dorit dintotdeauna o casă; au pus ban pe ban deoparte dar nu au reusit să obțină exact ceea ce doreau până când nu au modificat Pilotul Automat – ca un părinte care evită o îmbrățișare, așa și casa mult visată se îndepărta de ei. De obicei, fără o reală șansă să o obțină.

Și așa cum stau lucrurile cu casa, așa stau și cu alte dorințe: dragoste, formă fizică, succes, bunuri, excursii sau orice altceva o persoana își poate dori.

Ca și coach, persoanelor care mi se adresează, trebuie să le ofer instrumente cu care să își modifice programarea Pilotului Automat pentru că deseori, Pilotul Automat ne face să trăim nefericiți, stângaci, câteodată violenți, incapabili să mâncăm, să dormim, să ne relaționăm în mod just și echilibrat.

În viață putem alege Calea Iubirii sau Calea Durerii. Dar, nu suntem noi cei care alegem pe care cale să mergem. De câte ori nu spunem că alegem Calea Iubirii  dar ne găsim pe cea a Durerii?

Oare  de ce?

Responsabilul acestei alegeri inconștiente este Pilotul nostru Automat.

Pilotul Automat ne împinge să căutăm persoane asemănătoare cu părinții noștri, incapabili să ne înțeleagă, care nu sunt atente la necesitățile noastre, nu sunt mai niciodată acasă pentru că vor să strângă bani, bani care nu sunt îndeajuns niciodată.

Părinții noștri (și implicit modelul memorizat de Pilotul Automat) se regăsesc în prietenii hiper-critici, în șefii și persoanele intime din viața noastră.

Cel care cauzează totul este Pilotul Automat pentru că este nefericit și frustrat din cauza acelor mici/mari neajunsuri care i-au caracterizat copilăria.

Dar, pe de altă parte, Pilotul Automat funcționează în mod perfect. Tinde să conserve corpul, să economisească energia.

Învață extrem de repede și oricât de mult a suferit în copilărie pentru el a fost un succes pentru ca ești viu deci acolo își caută schemele comportamentale.

Ca orice sistem inteligent caută soluții stabile și eficiente; caută ceea ce deja cunoaște; din această cauza se bazează pe ceea ce știe deja (durerea de obicei) și generează pe această bază orice nou lucru.

Pilotul Automat generează o anumnită forță de atracție care ne duce mereu în situații pe care deja le cunoaștem și care se bazează pe retrăirea situațiilor neplăcute – nu pentru că suntem masochiști dar pentru că este unicul material ce îl avem la dispoziție și pe care îl cunoaștem cu adevărat.

Pe baza acestui material se construiește întreaga structură a Pilotului Automat.

Și de acest sistem depinde faptul că soțul nu este prezent așa cum nu erau prezenți mama și tata. De acest sistem depinde lipsa cronică a banilor așa cum nu aveau mama și tata. De acest sistem depinde faptul că suntem mereu bolnavi pentru că doar atunci mama și tata ne dădeau atenție. Pilotul Automat a învățat că dacă ești bolnav obții atenția celorlalți.

Pilotul Automat a învățat că iubirea e aceea care fuge mereu și nu este prezentă aproape niciodată, care are mereu altceva mai bun de făcut decât să ne fie alături.

Pilotul Automat a învățat că pentru a fi un ”copil cuminte” și pentru a fi acceptat de ceilalți e bine să îți ții gura închisă și să suporți.

Dacă vrei sa fii ”spiritual” și ca ”Dumnezeu să te iubească” trebuie să accepți și să îmbrățișezi suferința, lipsurile și durerea pentru că vei avea o recompensă (cine știe cand si mai ales unde, dar cu siguranță după ce vei muri).

Dependențele noastre provin de la Pilotul Automat pentru că nimeni nu ne-a învățat că merităm iubire, merităm atenție, merităm frumusețe.

Repetarea afirmațiilor pozitive și meditația ne ajută până la un anumit punct.

Ca să ne transformăm avem nevoie să ne cunoaștem. Să ne cunoaștem Pilotul Automat, desori reprezentat de Copilul Interior.

Avem nevoie de curaj pentru a analiza propria viață, pentru a descoperi cauzele și mai avem nevoie de o mare putere de voință pentru a schimba comportamentele tinând cont că schimbarea doare.

Schimbarea este concretă, nu rămâne doar în minte și în planuri de viitor. Schimbarea înseamnă acțiuni diferite, persoane diferite, momente diferite față de ceea ce am trăit până acum.

Având în vedere că noi avem creierul structurat astfel încât acesta nu înțelege diferența între un eveniment trăit cu adevarat și unul imaginat și având în vedere că sinapsele nefolosite „mor” și se pot creea noi sinapse putem re-programa Pilotul Automat.

Cu clienții mei procesul este articulat, croit pe măsura și include mai multe procese dar azi aș vrea să îți prezint una dintre metodele în care folosesc imaginația și vizualizarea.

Exercițiul următor îl poți face singur acasă, este sigur și fără contro-indicații. (te rog să nu îl faci dacă suferi de depresie clinica și dacă iei narcotice/barbiturice).

Dacă și tu ai obiective care par de neajuns, fă acest exercițiu pentru 60 de zile neîntrerupt. Îți urez spor la lucru și îți urez mai ales să ai constanța și răbdarea să faci acest exercițiu. Dacă te gândești că o viață întreagă ai suferit din cauza unei programari „greșite”, ce sunt 2 luni din viața ta pentru a corecta anumite informații?

O data ce ai învățat exercițiul ghidat de mine, îl poți face și singur și îl poți modifica după cum te ghidează intuiția.

Ideea este aceea de a construi în minte imaginea unor părinți grijulii și iubitori. Chiar dacă părinții tăi nu au fost și nici nu sunt așa în viașa de toate zilele, acum că ești adult, poti deveni și singur mama si tatăl tău iubitori. Aștept comentariile si întrebările tale, aici, pe blog, sau pe canalul meu You Tube, sau chiar pe grupul FaceBook.

7 Commenti

 1. Bună ziua,

  Rispondi
 2. Bună ziua,

  Mulțumesc și sunt recunăscătoare pentru acest email. Chiar vroiam să vorbesc cu un specialist, despre emoțiile mele negative . În ultima perioadă de timp (cam de o lună) mă confrunt cu tot felul de emoții negative (teamă, frustrare, mânie, gelozie) care, cred, că provin din programări greșite. Am citit tot felul de materiale, am făcut exercitii, meditații, dar nu pot să scap de aceste emoții. Din cauza lor am ajuns la certuri cu soțul, neînțelegeri cu colegii la locul de munca, discuții aprinse cu părinții. Aș dori să fac și eu exercițiul de reprogramare timp de 60 zile, dar nu știu unde îl găsesc.
  Mulțumesc.

  Cu multă recunoștință,

  Dana

  Rispondi
  • Buna ziua Dana.
   Exercitiul va fi publicat mâine dimineață pe canalul meu YouTube.
   Ca să fii anunțată îți recomand să te inscrii la canal.
   https://www.youtube.com/channel/UCnvKN5ahyk3XZRiLr4U2UiA
   Dacă, după o lună de exercițiu nu vezi ceva îmbunătățiri, îți recomand să te adresezi unui specialist în care ai încredere.
   Te îmbrățișez!

   Rispondi
 3. Buna! Doresc si eu aceasta meditatie,dar nu o gasesc nicaieri.

  Rispondi
  • Va fi publicată mâine dimineață pe canalul meu Youtube.
   O îmbrățișare!

   Rispondi
 4. Iti multumesc cu profunda recunostinta si cu iubire,pentru aceasta meditatie!
  Fii iubita infinit!

  Rispondi
  • Multumesc din inima!

   Rispondi

Invia commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.