Cum sa realizezi dorintele in mod sigur cu o tehnica simpla si distractiva…

Cum sa realizezi dorintele in mod sigur cu o tehnica simpla si distractiva…

Aceasta tehnica a fost pusa la punct de Igor Sibaldi pe baza unui exercitiu oriental. Acest exercitiu este amintit in cartea „Factorul Aladdin” de Jack Canfield. Doar ca Sibaldi a dezvoltat si explicat mult mai bine cum se pun in practica acest exercitiu.

Este un exercitiu usor si veti vedea ca este si distractiv doar ca avem nevoie de ceva rabdare si un pic de curaj.

Cine este Igor Sibaldi?

In Italia este un autor foarte cunoscut si apreciat pentru imensa sa cultura si simpatie. Nascut din tata italian si mama rusa, Sibaldi, reuseste sa impleteasca in mod eficient cele doua culturi. Este un teolog, a studiat teologia si istoria religiilor, expert in Cabalah. Este autor de narativa, teatru, mitologie si carti de crestere personala inspirate din Testament. Din 1997 face conferinte si seminarii in toata Italia.

Hai sa ne intoarcem la tehnica noastra.

Avem nevoie de doua caiete: unul pentru ciorna si unul pentru partea finala.

In primul caiet, pe ciorna, vom scrie 150 de dorinte. Va rog sa nu va grabiti si sa dedicati tot timpul necesar pentru a scrie aceste dorinte. Sibaldi zice ca pot trece si citeva luni pina cind reusim sa adunam cele 150 de dorinte. Acest proces nu trebuie facut in graba, in doar citeva zile si veti vedea ca va va schimba toata perceptia asupra realitatii care va inconjoara, va va impinge sa observati propria viata cu ochi diferiti pentru a descoperi ceea ce lipseste.

Partea cea mai interesanta, din punctul meu de vedere, este exact procesul de scriere pentru ca acest proces ne obliga sa facem socoteli cu noi insine si cu propriile dorinte, multe din ele nici macar nu sunt prezente partii constiente.

Dupa ce am terminat de scris aceste 150 de dorinte, trebuie sa alegem 101 dorinte si sa le scriem pe caietul „de bun”, lasind ceva spatiu intre o dorinta si alta. Mai bine ar fi sa scriem cite o dorinta pe singura foaie.

Apoi, in fiecare zi, dimineata la trezire si seara, al culcare, citim aceste 101 dorinte. (aveti nevoie de 5 minute).

Incet incet, dorintele vor incepe sa se realizeze si cind o dorinta se realizeaza, se sterge sau se taie si in locul ei se scrie imediat alta, astfel incat sa avem mereu 101 dorinte in caietul nostru „bun”.

Iata regulile pentru aceste dorinte. Trebuiesc respectate TOATE!

 1. Fiecare dorinta incepe cu: „Eu vreau....”. Exemplu: „Eu vreau o casa de 100 mp cu gradina la Iasi.”
 2. Nu scrie cuvantul „NU”, nu folosi negatii.
 3. Fiecare fraza care descrie dorinta poate avea maxim 14 cuvinte: nu poate dura mai mult decit o expiratie.
 4. Se cer doar dorinte si obiective concrete nu mijloacele pentru a le avea. In exemplul la punctul 1. ar fi fost gresit sa spun: „Eu vreau 500.000 de euro ca sa imi cumpar o casa”. Nu cere bani.
 5. Evita comparatiile. „Vreau sa am talia subtire ca vedeta X” este o formulare gresita. Cere sa fii maximul care poti fi tu.
 6. Nu sunt admise dorintele in serie. Adica, aceste trei dorinte: „Eu vreau un apartament la Paris”, „Eu vreau un apartament la Roma” si „Eu vreau un apartament la Bucuresti”, nu pot sta in aceasi lista de 101 dorinte.
 7. Dorintele trebuie sa poata fi verificabile, nu trebuie sa fie vagi. Nu poti scrie: „Eu vreau sa fiu fericit” sau „Eu vreau sa fiu bogat”. Cum masori asta? Fericit, in ce sens? Iar bogat? Cit de bogat?
 8. Nu trebuie sa folosesti diminutivele. „Eu vreau o casuta la mare”. Ok… ai sa primesti o casuta intr-un ou Kinder…. Deci, scrie ca un adult, in mod clar si obiectiv.
 9. Nu poti cere in contul altuia. Nu poti cere: „Eu vreau ca fiul meu sa devina medic”.
 10. Nu cere povesti de dragoste sau de sex cu persoane specifice sau legaturi „pentru totdeauna”. Se incalca liberul arbitru ca si la punctul 9. Si apoi,… „pentru intotdeauna”…. poate sa ne para rau intr-o buna zi. Daca doresti, poti cere” Eu vreau sa am povesti de dragoste minunate”.

De ce chiar 101 dorinte? Sibaldi spune ca 100 este un numar rotund, perfect… 101 deschide noi posibilitati si noi orizonturi.

Va invit sa puneti in practica aceasta tehnica care chiar functioneaza! Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va rog sa scrieti in comentarii, la acest articol.

Viata lunga si prosperitate!

5 Commenti

 1. Ce frumoasa tehnica! Eu chiar am inceput sa o folosesc… In primul rand ca iti aduci aminte de dorintele … care le-ai uitat … Iti aduci aminte ce vrei… Iti aduci aminte sa DORESTI … indiferent de ce varsta ai… Multumesc Rivadu !

  Rispondi
  • Multumesc draga mea! Va urma un alt articol pe aceeasi tema! Te imbratisez cu drag! Rivadu

   Rispondi
  • Buna seara! Multumesc frumos pentru aceasta tehnica minunata ,eu am inceput si deja se implinesc dorintele.

   Rispondi
 2. O tehnica minunata si distractiva. Multumesc, Felicia!

  Rispondi
  • Multumesc mult Draga Magdalena! Iti doresc o zi minunata!

   Rispondi

Invia commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.