Ce ne facem iarna?

Ce ne facem iarna?

Începi să simți frigul iernii? Ei da! Acum începe de adevăratelea!

Iarna este un anotimp minunat, mai ales după ultima vară care, cel puțin în Italia, a fost exagerat de caldă.

Dar, pe cât de minunată este iarna, mai ales cu sărbătorile sale, ne aduce: mai puțină lumină, mai puțin soare (necesar pentru producerea vitaminei D, esențială pentru sănătatea noastră dar și pentru bună starea psihică), stăm mai puțin în natură deci, respirăm mai puțin aer proaspăt, se reduce posibilitatea de a găsi legume proaspete și nu în ultimul rând, crește posibilitatea de a ne molipsi de boli respiratorii.

Adaugă la acest cocktail stresul, alergăturile după cumpărături și… nici nu mă mai mir de ce mulți dintre noi se îmbolnăvesc (inclusiv eu!) sau se simt fără energie în această perioadă.

Din fericire, sunt multe metode naturale prin care putem preveni și învinge aceste mici neajunsuri ale iernii dacă nu vrei să stai cu nasul roșu care curge ca un fluviu în zilele Crăciunului!

Strategia cea mai evidentă și fără greș este aceea de a lua în considerare sistemul imunitar.

De sistemul imunitar trebuie să avem grijă tot timpul anului dar în această perioadă merită o atenție deosebită.

Din punctul meu de vedere, a ”tonifia” sistemul imunitar este ideea cea mai isteață cu care poți învinge capcanele iernii.

 

Hai sa vedem care sunt propunerile mele în acest sens:

 

  1. Integreaza dieta ta cotidiana cu un mix de ciuperci medicinale.

 

Ciupercile medicinale sunt imuno-modulatoare, ajută sistemul imunitar să răspunda intr-o manieră inteligentă la agenții patogeni fără efectul colateral de a fi stimulat în exces și fără logică.

Dimpotrivă, ajută sistemul imunitar să nu intre în „nebunie” și să atace în dreapta și în stânga aiurea cauzând astfel, temutele boli de origine autoimună.

Evident, suplimentele alimentare care conțin aceste ciuperci medicinale ar trebui sa fie supercontrolate și trebuie sa fii sigur de proveniența lor.

Dacă aceste ciuperci provin dintr-un ambient toxic, plin de pesticide, de smog îți faci mai mult rău decât bine pentru că riști să intoxici organismul cu metale grele… și atunci poți avea de furcă pentru mulți ani, mai ales dacă nici nu știi ce se întâmplă în corpul tău. Medicii tradiționali nici nu cer analizele (care sunt costisitoare și complicate) pentru a verifica prezența metalelor grele în organism.

Mi s-a întâmplat să cumpăr suplimente alimentare care aveau foarte multe certificari, bio, organice etc. Duse la un simplu laborator am descoperit o inaltă concentrație de pesticide și metale grele pe lânga o amarâtă de concentrație în principiu activ.

Deci, am cautat și caut în continuare firme serioase (ce cuvânt mare!!!) care să nu își bată joc de consumatori.

Iată ce am gasit eu, suplimente pe care le/am luat și în care am încredere.

Reishi:

https://www.dna-solutions.it/IFU002/prodotto/reishi

Cordyceps:

https://www.dna-solutions.it/IFU002/prodotto/cordyceps

Un supliment complet (mix de 5 ciuperci medicinale)

http://amzn.to/2j6wGbf

O variantă foarte placută este cafeaua cu ganoderma. Dar asta e mai mult un rasfăț așa, pentru zilele reci și umede:

https://www.life-care.com/produs/Coffee-for-life-Ganoderma%C2%AE-Strong-Ganoderma-ECO-Coffee-7805/K04Z/RO/?itemID=14745

 

 

  1. Suplimente cu vitamine si minerale.

În mod special cele care contin Iod organic, Zinc, Seleniu susțin extraordinar de bine sistemul imunitar și funcțiile vitale.

Preferatele mele sunt următoarele:

Imunoplus:

https://www.dna-solutions.it/IFU002/prodotto/immuno-plus

Un cocktail de minerale:

https://www.dna-solutions.it/IFU002/prodotto/mineral-vita-limone

O altă variantă de cocktail de vitamine și minerale:

https://www.life-care.com/produs/Life-Impulse%C2%AE-MultiPlusVit—Multivitamine-si-minerale-7610/K04Z/RO/?itemID=17574

Cea mai buna sursă de iod organic:

http://amzn.to/2CsncPV

O altă alternativă de algă Kelp:

https://www.macrolibrarsi.it/prodotti/__polvere-di-alghe-kelp-250-gr.php?pn=762

 

 

 

  1. Stai la căldură!

Știai că sistemul imunitar funcționează de 10 ori mai mult când reușești să îți mărești temperatura de baza doar cu 1 grad???

De aceea în timpul răcelii temperatura corpului crește.

Ce am putea face noi? Baie fierbinte, baie de aburi, baie turcească.

Oricum, ai grijă să te hidratezi bine pentru că în timpul acestor băi calde se pierd mulți electroliți prețiosi prin transpirație.

 

  1. Cum înlocuim Soarele?

Cu vitamina D3. În ultimii ani au început să apară rezultatele unor studii care arată rolul fundamental al vitaminei D3 în buna funcționare a sistemului imunitar.

Mulți medici de medicină funcționala (adica cei care privesc organismul uman în totalitatea sistemelor și organelor sale  și nu ca pe o căldare de organe independente unul de altul)  recomandă doze mari de vitamina D3 în cazul bolilor autoimune și cancer.

 

Preferatele mele:

 

http://amzn.to/2BsvZ6L

 

https://www.dna-solutions.it/IFU002/prodotto/immuno-ade-solution

 

https://www.macrolibrarsi.it/prodotti/__complesso-di-vitamina-d3-2000iu-50-capsule-tn462.php?pn=762

 

  1. Evită vântul.

 

Evită cât de mult poți vântul și mai ales vântul rece.

În Medicina Ayurvedică, în Medicina Tradițională Chineză și Taoiștii consideră vântul un mare inamic care afecteaza sănătatea și provoacă boli printre care răceala și gripa sunt cele mai lejere.

Mai ales dacă ești transpirat cu pielea cu porii deschiși! Partea din spate a gâtului este cea mai sensibilă.

Taoiștii cred că vântul poate pătrunde prin punctele de acupunctură.

Deci, dacă poți rămâne în casă în zilele vântoase ar fi ideal, altfel protejează-te cu o eșarfă călduroasă și acoperă capul.

 

Iar în caz că ai răcit, încearcă rețeta asta (dacă nu ești alergic la piper):

O cana cu apa caldă/fierbinte la care adaugi 1 linguriță de piper de Cayenna, plus un vârf de linguriță de sare din Atlantic plus o linguriță de vitamina C în pulbere.

 

Oricum, să nu uităm cei doi factori externi care influlețează extrem de mult imunitatea și anume: stresul și toxicitatea ambientului în care trăiești.

 

Închei acest articol cu trei observații:

 

  1. Eu nu sunt medic ci naturopată. Articolul acesta reprezintă doar părerea mea construită pe baza studiilor, experienței personale și a persoanelor care îmi sunt clienți. Deci, dacă ai o problemă serioasă de sănătate caută un medic pregătit și în care ai încredere, nu căuta pe internet soluții ”miraculoase” la o eventuală problemă serioasă. Aceste sfaturi sunt de caracter general și completează opinia, diagnosticul și prescripțiile unui medic dar nu le înlocuiesc!
  1. Dacă ești interesat/ă la alte subiecte care privesc bună-starea fizică, scrie în comentarii. Te rog Nu îmi scrie mesaje private, pentru că primesc zilnic 30-40 de mesaje și nu am timp să acord atenția cuvenită fiecăruia. Multe din aceste mesaje conțin cam aceleași întrebări, deci, făcându-le în mod public, eu pot răspunde în mod public și putem astfel, ajuta o întreagă comunitate de persoane care se confruntă cu aceeași problemă pe care o ai și tu.
  2.  Nu dau consultatii de naturopatie prin email sau mesaje private pentru că nu se poate, nu este profesional și aș fi superficială. Pentru a da un bun răspuns trebuie să înteleg persoana pe care o am în față și istoria sa. Nu sunt o ghicitoare și din 5 rânduri scrise pe un telefon nu reușesc să înțeleg problema. Dar dacă ești interesat/ă de naturopatie, remedii naturale, suplemente alimentare, echilibru hormonal, probleme de tiroidă, de alimentație sau menopauză aștept întrebarile tale in meajele pe faceboo sau aici, pe blog.
  3. Multa sanatate!!!!

Invia commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.