Calatoria de 42 de zile / meditatii de Virginia Satir

Calatoria de 42 de zile / meditatii de Virginia Satir

Acusi, acusi incepe „calatoria” noastra de 42 de zile. Ia-ti un caiet pe care sa il dedici acestei „calatorii”, vei avea astfel ocazia sa iti notezi intuitiile pe care le vei avea. Inainte de a incepe meditatiile, te rog sa notezi cum te simti si care sunt gandurile tale predominante. Sper ca esti la fel de curios ca si mine cum se vor transforma in aceste 42 de zile.

Pe 1 octombrie, ca de obicei, voi publica meditatia lunii octombrie. De aceea am hotarat sa incep acest ciclu de meditatii de luni, 3 octombrie.

Dar iata ce spune Virginia Satir despre meditatiile sale:

Sunt intrebata foarte des de ce folosesc meditatiile. As putea zice ca e un aspect transversal. Invatamintele mele au o baza in meditatiile mele si viceversa, tot ceea ce este in aceste meditatii este legat de modelul meu terapeutic.

Altfel spus, toate aceste meditatii sunt ancore pentru cresterea sinelui prin intermediul emisferului drept.

Construiesc meditatiile incepand cu partea intuitiva, partea sensibila a Sinelui. Dupa aceea ma indrept spre partea psihica, de exemplu, prin respiratie.

Asociez respiratia cu relaxarea: da un anumit sentiment al puterii. Putem invata sa respiram in mod constient, sa ne relaxam si sa ne bucuram de sentimentul puterii interioare in acelasi timp.

Capacitatea pe care o avem de a merge spre necunoscut se naste din resursele pe care le avem, nu pentru ca stim ce va fi sau pentru ca ne este garantat un anumit rezultat. Daca cunosc resursele mele pot merge oriunde cu mai multa speranta pentru ca frica mea de schimbare este mai mica.

Punctul central al meditatiilor mele este format din sentimentele de autostima, incredere in propriile puteri si extinderea propriilor resurse.

Deci, am adaugat in meditatiile mele:

 • Sanctuarul, unde orice lucru este exact asa cum doresti tu sa fie;
 • Kitul Autostimei:
  • O palarie de detectiv;
  • Un medalion;
  • O cheie de aur;
  • Un toiag al dorintelor;
  • O cutie a intelepciunii.
 • Cartea Mea – pastrata in Sanctuar

Aceste elemente ajuta persoanele sa atinga un nou nivel al fiintei.

Un alt aspect al meditatiilor mele este acela de a „da drmul”, de a te elibera in loc sa cauti solutii cu orice pret la ceea nu nu functioneaza bine. Re-evaluand ceea ce nu mai avem nevoie si eliberandu-ne cu o binecuvantare, reusim sa facem spatiu in „camara” noastra psihologica.

Meditatiile mele ajuta persoanele sa priveasca inainte. Astfel are loc cresterea. Folosesc, deci, cuvinte, culori, sunete, metafore si un proces care favorizeaza miscarea inainte.

Scopul meu principal este acela de a ajuta persoanele sa devina ceea ce inca nu stiu ca pot fi.

Observ ca marea majoritate a persoanelor „vad” posibilitatile pe care le au. Eu vreau ca persoanele sa ajunga in acele parti ale lor unde se gaseste energia vitala si sa o folosesca. Este ca si cum ai atinge ceva si l-ai invita sa se deschida.

In munca mea, doua cuvinte au devenit importante: „infometat” si „ranit”.

Pot traduce Orice isi fac oamenii unul altuia, in termeni de „foame” sau „rana”.

Foamea” are mai multe nivele: foame de iubire, foame de a fi recunoscut, foamea de a fi vazut si auzit, foame pretutindeni. Ideea de „foame” este mai potrivita decat aceea de „nevoie”.

Nevoia se refera mai degraba la aspectele fiziologice ca mancarea, un acoperis sau haine.

Dar, la baza „foamei” despre care vorbesc eu, sunt dorinte mai profunde cum ar fi: sentimentul de apartenenta, conexiunea, coerenta.

Al doilea cuvant, „rana” este deja din primul stadiu al copilariei noastre. Daca in timpul cresterii noastre trebuie sa ne conformam si sa ne supunem impotriva vointei noastre ajungem sa fim cu totii „raniti”. Pentru a ne vindeca aceste rani avem nevoie sa devenim capabili sa stam pe picioarele noastre, sa fim echilibrati.

De multe ori vad in definitiile si etichetele psihologiei o incercare de a defini modalitatile cu care lumea a fost „ranita” si „infometata”.

Meditatiile sunt un excelent mijloc pentru a determina partea intuitiva a noastra de a gasi si folosi capacitatile noastre ascunse care ne permit schimbarea si vindecarea.” (Virginia Satir, fragmente dintr-un interviu)

Imi doresc cu tot sufletul sa fii alaturi de mine in aceasta calatorie!

In fiecare dimineata la ora 6, vei gasi pe canalul meu YouTube, meditatia zilei. Daca nu o poti face la 6 dimineata, o poti face la orice ora doresti. Ar fi foarte bine daca ai stabili o ora in timpul zilei care ramane aceeasi pentru toate cele 42 de zile.

Te astept cu iubire!

Invia commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.