Boala…. din punctul de vedere al Florilor de Bach

Boala…. din punctul de vedere al Florilor de Bach

Iata ce zice Bach: „Motivul principal al esecurilor medicinei moderne este acela ca se concentreaza pe simptome si nu pe cauze. Boala nu va putea fi vindecata la radacina cu metodele mecaniciste pentru simplul motiv ca originea bolii nu este mecanica. Ceea ce noi vedem dintr-o boala este rezultatul final care se manifesteaza in corp ca rezultat al unei sume de forte care au actionat, pentru lung timp, in profunzime. Un tratament medicamentos este aparent eficace, nu produce decit o imbunatatire temporana daca nu este eliminata cauza principala.”

Dupa Bach, boala este in esenta, conflictul dintre suflet si Minte si nu va putea fi extirpata complet daca nu se lucreaza pe partea spirituala si mentala. Nici un fel de terapie care se adreseaza doar corpului poate functiona pe termen lung. Singurul lucru pe car eil face este sa repare in mod superificial dar asta nu inseamna Vindecare, pentru ca, din punctul lui de vedere, cauza profunda a bolii exista inca si boala poate reapare sub alte forme. Bach merge chiar mai departe, afirmand ca o vindecare momentana este daunatoare pentru ca ascunde bolnavului cauza adevarata a problemelor sale.

Dupa Bach, bolile nu sunt deloc intamplatoare, iata ce spune textual: “In cuvinte simple, boala, chiar daca aparent este asa de dura, in realitate este benefica si daca este interpretata in mod corect, ne va conduce spre cunoasterea greselilor noastre cele mai profunde. Daca boala va fi abordata in mod corect, ne va permite sa eliminam aceste greseli si vom deveni mai sanatosi decit eram inainte. Suferinta este o oportunitate de a intelege ceea ce in alte moduri nu am fost in stare sa intelegem si nu va disparea pina cind nu am invatat lectia. Ceea ce noi chemam boala este stadiul terminal al unui dezechilibru mult mai profund.”

Invia commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.