Atitudinea fata de propriul corp – Osho si EFT

Atitudinea fata de propriul corp – Osho si EFT

Da! Imi vin aceste idei! In timp ce citesc ceva care ma „atinge” in mod deosebit fac EFT.

Asa ca ti le propun si tie, aceste minunate ganduri ale lui Osho pe care le-am transformat imediat intr-un exercitiu de EFT.

Cine cunoaste bine EFT-ul intelege de ce l-am facut si importanta lui. Cine nu… are doua alternative: ori studiaza bazele EFT-ului ori are incredere si face exercitiu fara sa comenteze! Lasam gluma la o parte si incepem! (pe alocuri am modficat textul lui Osho ca sa pot face mai fluid exercitiul). Si daca faci acest exercitiu, astept impressile tale in comentarii, jos dupa articol.

 

Fara sa facem setup, incepem sa stimulam punctele eft. Daca nu le cunosti, le gasesti aici: http://rivadu.com/harta-punctelor-e-eft/

 

Deasupra capului: Primul lucru de care trebuie să ţin seama este trupul meu.

Inceputul sprancenei: Corpul fizic este baza mea, temelia fiinţei mele, punctul în care sunt ancorată.

Latul ochiului: Eu sunt corpul.

Sub ochi: Desigur, sunt mai mult decât corpul, dar acel „mai mult” va veni mai târziu.

Sub nas: Mai întâi de toate, sunt corpul fizic.

Barbie:  Corpul este adevărul tău de bază, aşa că nu te împotrivi niciodată lui.

Clavicula: Ori de câte ori te împotriveşti corpului fizic, te împotriveşti lui Dumnezeu.

Sub brat: Ori de câte ori acţionezi fără respect faţă de corpul fizic, pierzi contactul cu realitatea, căci acest contact se realizează prin corpul tău.

Sub san: Corpul este puntea care te leagă de realitate, este templul fiinţei tale.
 Deasupra capului: Tantra vorbeşte despre reverenţa care trebuie arătată corpului fizic, despre iubirea şi respectul faţă de trup, despre recunoştinţa faţă de acesta.

Inceputul sprancenei: Corpul este o minune a naturii. El este cel mai mare dintre mistere.

Latul ochiului: Ne lasam uneori copleşiţi de un copac măreţ, de soare şi de lună, de o floare, dar niciodată de propriul nostru corp.

Sub ochi: Iar corpul nostru este cel mai complex fenomen din întreaga natură.

Sub nas: Nici o floare, nici un copac nu are un corp mai frumos decât voi înşivă.

Barbie: Nici soarele, nici luna, nici stelele nu au un mecanism de funcţionare atât de evoluat ca şi voi.

Clavicula: Dar aţi fost învăţaţi să apreciaţi o floare, care este un obiect simplu. Aţi fost învăţaţi să apreciaţi un copac, care este un lucru simplu.

Sub brat: Aţi fost învăţaţi să apreciaţi pietrele, stâncile, munţii, râurile, dar nu şi propriul vostru trup. Acesta nu vă copleşeşte niciodată.

Sub san: Este adevărat că este atât de aproape de voi încât este uşor să uitaţi de el. Este atât de evident, încât este uşor să-l neglijaţi. Dar el reprezintă cel mai frumos fenomen din natură.

Deasupra capului: Primul lucru cu care trebuie să începi este să înveţi să îţi respecţi corpul, renunţând la toate prostiile care v-au fost băgate în cap cu privire la el.

Inceputul sprancenei: În caz contrar, nu vei reuşi niciodată să îţi trezeşti energia lăuntrică, nici să o reorientezi către interior, nici să ajungi în lumea de dincolo.

Latul ochiului: Cel mai bine este să începi cu începutul, iar începutul este corpul fizic. Nu este deloc uşor să îţi accepţi corpul fizic.

Sub ochi: Voi îl condamnaţi, îi găsiţi întotdeauna greşeli, nu îl apreciaţi niciodată, nu îl iubiţi niciodată, dar pe de altă parte, aşteptaţi ca altcineva să vină şi să vă iubească trupul.

Sub nas: Dacă voi înşivă nu îl puteţi iubi, cum ar putea altcineva să vă iubească trupul?

Barbie: Dacă voi înşivă nu vă iubiţi corpul fizic, nimeni altcineva nu îl va iubi, căci vibraţia voastră de respingere îi va ţine pe ceilalţi la distanţă. Clavicula: Prima formă de iubire trebuie să fie aceea de sine; numai din acest centru se pot naşte celelalte feluri de iubire.

Sub brat: În clipa în care te vei accepta aşa cum eşti, vei deveni frumoasă.

Sub san: Atunci când propriul vostru corp te va încânta, el îi va încânta şi pe alţii.

 Deasupra capului: Voi aveţi idei preconcepute în legătură cu felul în care ar trebui să arate corpul vostru, şi orice idee preconcepută nu poate conduce decât la suferinţă.

Inceputul sprancenei: Corpul este cel care trebuie să fie. Dacă ai deja o idee despre cum ar trebui să arate el, vei suferi; de aceea, renunţă la asemenea idei.

Latul ochiului: Acesta este corpul pe care îl ai, corpul pe care ţi l-a dat Dumnezeu. Foloseşte-l, bucură-te de el!

Sub ochi: Dacă vei începe să-l iubeşti, vei descoperi cu uimire că el începe să se schimbe, pentru că atunci când cineva îşi iubeşte corpul, el începe să aibă grijă de el.

Sub nas: Nu-l mai îndopi cu alimente care nu-i sunt necesare, pentru că îţi pasă de el. Nici nu-l înfometezi, căci ţii la el.

Barbie: Asculţi de cerinţele trupului, de impulsurile sale, de dorinţele sale, de momentul în care apar aceste dorinţe.

Clavicula: Când îţi pasă, când iubeşti, te pui practic în rezonanţă cu trupul tău, iar acesta se armonizează automat. Sub brat: Dacă nu-ţi iubeşti corpul, acest lucru va crea o problemă, căci atunci devii indiferent faţă de corpul tău, devii neglijent cu el.

Sub san: Dacă nu-ţi iubeşti corpul, acest lucru va crea o problemă, căci atunci devii indiferent faţă de corpul tău, devii neglijent cu el.

Deasupra capului: Cui îi pasă de duşmanul său? Nu îl vei mai privi în faţă; vei ajunge să-l urăşti şi mai mult.

Inceputul sprancenei: Şi, în realitate, tu eşti cel care a creat întreaga problemă.

Latul ochiului: Corpul nu creează niciodată nici un fel de probleme; mintea este cea care creează probleme. Ideea că nu îţi place propriul corp este o idee mentală.

Sub ochi: Nici un animal nu suferă din cauza vreunei idei că nu-i place propriul corp… nici măcar hipopotamul!

Sub nas: Nimeni nu suferă – ele sunt perfect mulţumite, căci mintea lor nu le creează asemenea probleme artificiale. Barbie: Renunţă la idealul abstract.

Clavicula: Iubeşte-ţi corpul aşa cum este, consideră-l un cadou de la Dumnezeu.

Sub brat: Bucură-te de el şi îngrijeşte-l aşa cum merită.

Sub san: Fă exerciţii fizice, mănâncă atât cât trebuie, dormi atât cât trebuie.

 Deasupra capului: Ia toate precauţiile necesare, căci acesta este instrumentul tău, la fel ca şi maşina pe care o cureţi, la ale cărei semnale eşti atent tot timpul, ca să vezi dacă nu este ceva în neregulă.

Inceputul sprancenei: Ai grijă de corp, chiar dacă este afectat de o singură zgârietură.

Latul ochiului: Ai grijă de corpul tău, şi el va deveni frumos; chiar este!

Sub ochi: Este un mecanism atât de superb, atât de complex, dar care lucrează totuşi cu atâta eficienţă timp de 70 de ani sau mai bine.

Sub nas: Indiferent dacă tu dormi sau eşti trează, dacă eşti conştientă sau nu de el, el continuă să funcţioneze în tăcere.

Barbie: Chiar dacă nu ai grijă de el, el tot funcţionează, având grijă de tine. Orice om ar trebui să fie recunoscător corpului său! Clavicula: Schimbă-ţi atitudinea şi vei constata că în şase luni corpul tău îşi va schimba forma.Iubeşte-ţi corpul şi vei vedea că el începe să se schimbe.

Sub brat: Corpul este un instrument foarte delicat, iar oamenii se folosesc de el în mod evident, fără menajamente.

Sub san: Ai grijă de corpul tău, şi el va deveni frumos; chiar este!
 

Invia commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.